SALUTACIÓ INSTITUCIONAL

Terrassa és modernisme. És per això una gran notícia que aquest any la ciutat recupera la Fira Modernista allà on pot lluir amb més esplendor, al carrer, tot i que amb totes les precaucions i mesures necessàries. Seguim vivint una crisi sanitària que tot ho condiciona, però els dies 7, 8 i 9 de maig podrem tornar a dur a terme el nostre particular viatge al passat.
La Fira conserva la temàtica prevista l’any passat, la de l’esport. Terrassa és la capital catalana del modernisme industrial i també un referent esportiu a nivell internacional. De fet, aquest any podem presumir de la designació com a Ciutat Europea de l’Esport, a més de la il•lusió que representarà acollir, el 2022, el Mundial d’Hoquei femení.
El 2020 la Fira Modernista no va comptar amb cap activitat presencial. Enguany, amb tota la prudència i les mesures necessàries, en recuperem algunes com les visites guiades al patrimoni (Masia Freixa, Ajuntament i alguns dels principals elements modernistes de la ciutat). Es tracta de visites pensades per a tothom, accessibles i inclusives, amb algunes activitats adreçades especialment a nens i nenes i les seves famílies. El Teatre Principal de Terrassa també acollirà la inauguració i la cloenda de la Fira, així com un seguit d’espectacles que van de la màgia a la música passant pel ball o la òpera, sempre amb un aforament limitat i amb reserva prèvia d’entrades. Igualment, i donades les limitacions pel que fa al nombre d’assistents, tothom podrà veure en directe tots els espectacles programats al Principal durant la Fira a través del web www.firamodernista.cat o de Canal Terrassa.
La vida al carrer també tornarà a treure el cap amb els tradicionals mercats d’alimentació i artesania o la mostra d’oficis al Parc de Sant Jordi, amb controls d’aforament.
Després de moltes edicions d’un Fira que no ha deixat de guanyar visitants de fora de la ciutat, convertint-se en un dels principals elements de projecció de Terrassa, enguany potser toca recuperar una Fira més local, evitant aglomeracions i respectant totes les mesures preventives.
La Fira Modernista és un dels esdeveniments més importants de l’any a Terrassa. Us convido a viure-la, a gaudir-la i a ajudar-nos a preparar la Fira del 2022, que de ben segur recuperarà tota la seva vitalitat i esplendor.

Jordi Ballart i Pastor
Alcalde de Terrassa