Fira Modernista de Terrassa

A la taula d’en Bernat, qui no hi és, no hi és comptat.

El modernisme es pot considerar l’època d’eclosió de la cuina catalana. En aquest període es van crear alguns dels plats més típics com el fricandó, l’escudella i carn d’olla, la botifarra amb seques, el suquet de peix o l’arròs a la cassola, plats que encara avui es poden trobar en moltes cartes dels restaurants. També durant el modernisme es van introduir noves tècniques i van aparèixer establiments especialitzats on es compraven i fabricaven alguns ingredients culinaris, i les fondes, restaurants i cafès on es cuinava i es servien els àpats per obrers, menestrals i burgesos.
En el cas de Terrassa, a partir de l’arribada del tren del Nord (1856) es van instal·lar a prop de l’estació, i també en altres carrers de la vila, diferents llocs d’allotjament i de restauració per donar servei als viatjants i comerciants i pagesos: la Fonda Europa, la Fonda Espanya, la Fonda Peninsular i el Gran Hotel Peninsular, l’Hotel Bonavista, la Fonda Rabassalet o l’Hostal del Fum, entre d’altres.
La Fira Modernista de Terrassa ens permet gaudir d’una gastronomia tradicional amb els plats i els productes típics
del modernisme que ens presenten els cuiners i cuineres dels diferents establiments de restauració de la ciutat.
Us convidem a gaudir de la Fira Modernista amb els 5 sentits!

Receptes Modernistes

Us proposem tres receptes que podreu trobar durant la Fira Modernista