Terrassa Modernista

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

A mitjans segle XIX, Terrassa va ser una de les ciutats catalanes i espanyoles capdavanteres en la revolució industrial. El sector tèxtil, especialitzat en la indústria de la llana, va ser durant més d’un segle el motor econòmic de Terrassa. La burgesia industrial va impulsar moviments culturals com el modernisme i el noucentisme. El llenguatge modernista tingué gran acceptació a la nostra ciutat i es mantingué vigent anys després dels seus límits cronològics tradicionals. Aquest afermament de l’estil modernista a Terrassa aplicat al patrimoni industrial està lligat al treball personal de l’arquitecte més prolífic durant aquest període a la nostra ciutat: Lluís Muncunill. En arquitectura destaquen la Masia Freixa, el Vapor Aymerich, Amat i Jover (actual Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya), o el magatzem Farnés, de l’arquitecte Lluís Muncunill. El Parc de Desinfecció, la Casa Josep Maria Coll i Bacardí-Casa Baumann, o l’ermita del Sagrat Cor de Jesús, de l’arquitecte Josep Maria Coll i Bacardí. La reforma de la Casa Alegre de Sagrera, realitzada per Melcior Vinyals, o l’antiga Confiteria Vídua Carné, de Joaquim Vancells. També cal destacar el fons del Centre de Documentació i Museu Tèxtil, una col·lecció que reuneix obres de mestres d’artistes, dissenyadors i empreses catalanes de finals del s.XIX i principis del s.XX.

Finalment, la Fira Modernista de Terrassa, que se celebra el segon cap de setmana de maig, és una festa cultural, turística i comercial que pretén portar el visitant i el propi terrassenc a un cap de setmana de fa cent anys, concretament al període històric comprès entre finals del segle XIX i començament del segle XX.