maig 11
Tot el dia
Tasta la Gastronomia del 1900 on els xefs recrearan l’essència del modernisme amb ingredients de qualitat i tècniques autèntiques, fent que cada mos sigui un homenatge a la història culinària de casa nostra.
Durant aquest període, la cuina catalana va viure una autèntica eclosió gastronòmica amb plats tan emblemàtics com el fricandó, l’escudella i carn d’olla, la botifarra amb seques, el suquet de peix i l’arròs a la cassola. També es van introduir noves tècniques i van aparèixer establiments especialitzats on es fabricaven i compraven ingredients culinaris, mentre fondes, cafès i restaurants esdevenien espais de trobada per a obrers, menestrals i burgesos.
A Terrassa, amb l’arribada del tren del Nord el 1856, es van establir fondes i hotels que donaven servei a comerciants, viatjants i pagesos, com la Fonda Europa, la Fonda Espanya, el Gran Hotel Peninsular, l’Hotel Bonavista i l’Hostal del Fum, entre d’altres.
Avui, la Fira Modernista de Terrassa recupera aquell llegat amb una oferta gastronòmica única. Descobriu els restaurants que participen en la fira i gaudiu dels seus vermuts, menús i especialitats inspirades en la cuina del 1900. Una experiència per als cinc sentits que no us podeu perdre! Cal reserva prèvia. A càrrec del Gremi Empresarial d’Hostaleria de Terrassa i Comarca.https://gremihosttrs.cat/campanya/fira-modernista/