Jardins Modernistes

El 9 de maig de 2010, dins del context de la VIII Fira Modernista de Terrassa, la Gegantona Roseta acompanyada d’en Magí, va fer l’honor d’acceptar ser la padrina del jardí de les roses del Jardí de la Masia Freixa. Feia molt poc que el Parc de Sant Jordi havia estat re-estrenat desprès de la seva reforma. L’actualització de les plantacions incorporaren com a fet excepcional, una col·lecció de roses botàniques històriques per tal de singularitzar i rememorar l’amor a les roses que ja demostraren la família Freixa des de ben antic. Els Freixa eren amants de l’art i la cultura, també dels jardins i en especial de les roses, formant part d’associacions especialitzades en aquestes qüestions.
És així doncs, que la feliç coincidència del nom de la Geganta Roseta amb l’element més singular i poètic del jardí, propiciaren aquesta unió d’ella amb el jardí i roserar. Des d’aquell dia doncs, de celebració del bateig roserístic, hem gaudit de la seva visita anualment al jardí en Fira Modernista, la seva Fira. Any rere any el jardí ha estat visitat per la Roseta, ens ha saludat i explicat de la seva vida i viatges a altres jardins, ens ha dut noticies dels seus amics modernistes i fins i tot, quan li ha estat impossible venir per ser de viatge, no s’ha oblidat dels seus amics i del seu jardí i roserar, i des de la distància ens envià postals des dels llocs que recorria d’Europa.
Amb la Roseta i en Magí hem celebrat, ballat i dansat, cada any ens ha deixat unes paraules i el seu agraïment als veïns i veïnes, al barri i a la Ciutat. Enorgullida de la seva responsabilitat de Padrina del seu roserar, ens ho ha demostrat amb el seu afecte i amistat.