El modernisme es pot considerar l’època d’eclosió de la cuina catalana. En aquest període es van crear alguns dels plats més típics com el fricandó, l’escudella i carn d’olla, la botifarra amb seques, el suquet de peix o l’arròs a la cassola, plats que encara avui es poden trobar en moltes cartes dels restaurants. També durant el modernisme es van introduir noves tècniques i van aparèixer establiments especialitzats on es compraven i fabricaven alguns ingredients culinaris, i les fondes, restaurants i cafès on es cuinava i es servien els àpats per obrers, menestrals i burgesos.
En el cas de Terrassa, a partir de l’arribada del tren del Nord (1856) es van instal·lar a prop de l’estació, i també en altres carrers de la vila, diferents llocs d’allotjament i de restauració per donar servei als viatjants i comerciants i pagesos: la Fonda Europa, la Fonda Espanya, la Fonda Peninsular i el Gran Hotel Peninsular, l’Hotel Bonavista, la Fonda Rabassalet o l’Hostal del Fum, entre d’altres.
La Fira Modernista de Terrassa ens permet gaudir d’una gastronomia tradicional amb els plats i els productes típics
del modernisme que ens presenten els cuiners i cuineres dels diferents establiments de restauració de la ciutat.
Us convidem a gaudir de la Fira Modernista amb els 5 sentits!
[showbiz Gastronomia]